Christiansminde Løgstør

Christiansminde

Med nostalgi og nærvær gør Christiansminde en forskel

Tekst & fotos af  Heine Pedersen

Det bliver en unik måde at præsentere Løgstørs gamle samlingssted, Pavillon Christiansminde, når Kanal Gourmet og Kultur Rallyet løber af staben søndag, den 22. april 2012. Det er restauratør Jan Pedersen ikke det mindste i tvivl om. 
Deltagerne får startsted og kommer i mål ved Pavillon Christiansminde, når de har travet de cirka syv kilometer og har nydt udbuddet af smagsprøver, gode vine og kolde øl. Prikken over i’et bliver kaffebordet og markedet på Christiansminde, hvor deltagerne kan nyde udsigten over Løgstør by, Limfjorden og naturen mod vest i fulde drag.

Kaffe skænkes fra Madam Blå
Pavillon Christiansminde har gennem mange år været samlingsstedet for møder, fester, arrangementer, kommunalbestyrelsesmøder og meget andet. Nu er stedet kendt som en af de bedste selskabsrestauranter i Himmerland. Stedet hvor gæsterne altid bliver budt på den mest herlige mad, hvor hyggen med kaffe fra madam blå holdes i hævd, og hvor betjeningen er, som når den er bedst.

Her glæder man sig til at være gæst
Restauratør Jan Pedersen har formået at drive Pavillon Christiansminde på en måde, så der ikke er blevet sagt en eneste negativ sætning om stedet i de to år, som han har stået ved roret. Positive superlativer har der imidlertid været mange af og stedet har nu et rygte der gør, at her glæder man sig til at være med som gæst, eller være vært. Skulderklap og rosende ord om ens fest eller arrangement er altid en sikker gevinst for værtsparret.

Tjenere, som man ikke ser, men som altid er der
Et modent fagpersonale, der aldrig går tomhændet, hygger om gæsterne. De er der altid uden at man lægger mærke til dem, men de lægger mærke til en som gæst. Er flasken eller tallerkenen tom, så bliver man straks på en stilfærdig måde budt på nyt. Det sker i unikke rammer, som er ført tilbage til den nostalgiske stil, som kendetegnede den gamle Pavillon Christiansminde. En stil, som der arbejdet på at gøre endnu mere ved, da søjlerne ude på terrassen ønskes laves som de gamle. Tegningerne over, hvordan de så ud mangler dog endnu, men projektet er ikke glemt. Det udvikler sig blot.

Selvgjort er vejgjort
Det er imidlertid ikke serveringspersonalet og de unikke rammer, der sætter sig i erindringerne hos gæsterne. Den fantastiske smag maden har, glemmer gæsterne aldrig. Personalet i det velfungerede køkken, med restauratør Jan Pedersen i spidsen, er et eksperimentarium. Her er tilfredsheden med det, man altid har lavet, ikke nok. Der skal eksperimenteres, laves nye retter, egne rødbeder og asier. Brød er ikke noget man køber ved bageren, men noget man laver selv. Altid friske råvarer og med fagfolk der kokkererer. Det er recepten på den gode mad. Enkel men bare ikke lige til, for det kræver professionalisme og stor erfaring inden for området.

Chefen hilser go’ da og farvel
For restauratør og mesterkok Jan Pedersen er tryllerierne i køkkenet ikke nok alene. Han er manden, der tager imod gæsterne til selskaberne og hilser venligt på dem, når de ankommer. Han smider jakken og er med i køkkenet for kort tid efter at være med til serveringen, eller udskæringer i salen. Han er der også og siger farvel til gæsterne, når festen er slut og lyset snart slukkes. Men tro ikke, at hans og serveringspersonalets arbejde er slut her. Oprydningen efter festen er en tradition, før de forlader Pavillon Christiansminde, for at få sig en tiltrængt søvn, før det kører videre med et nyt selskab.

Succes så længe Jan har førertrøjen på
Kun et så godt personale med en leder, der står i spidsen for hygge, kvalitet, nytænkning og nostalgi, kan klare sig igennem to år i Løgstør uden at nogen har en finger at sætte på stedet. For dem der kender Jan Pedersen og hans personale ved man, at det ikke bare bliver to år, at begejstringen er der. Den er der så lang tid, Jan Pedersen har førertrøjen på.

Christiansminde er samlingsstedet
Lions Club Løgstør samt mange andre foreninger er derfor ej heller i tvivl om, hvor de skal have deres møder og arrangementer. Det samme gælder for en række kursusarrangører, som har fundet vej til Pavillon Christiansminde. Her kræses der for gæsterne. Her kan der tænkes tanker, når blikket er vendt mod Limfjorden og den skønne natur, der omgiver stedet. Her glæder man sig til at vende tilbage som kursist, og blive forkælet for en tid.

Læs mere på:

 

www.pavillonchristiansminde.dk

Side-5---Christiansminde---billed-1
Et team af professionele og top motiverede  medarbejdere er klar til at gøre enhver fest til en uforglemmelig oplevelse på Pavillon Christiansminde.

Side-5---Christiansminde---billed-2Restauratør og stjernekok Jan Pedersen fremtryller sammen med sit personale formidabel god mad.

Side-5---Christiansminde---billed-3
Gastronomisk talent Mikkel Pedersen gør til hver fest sit til, at alt skal være vellykket.

Side-5---Christiansminde--billed-4