Økologisk mad fra Løgstør til hele verden

Tekst og fotos af Heine Pedersen.

Udvalgte økologiske råvarer af bedste kvalitet, blandet med specielle krydderier, tilsat sjæl og kærlighed fra det gastronomiske personale, er buddet på hverdagsmad fra Halkær Ådal Økologiskl. Håndlavet mad af bedste kvalitet og med en eminent smag, som i 2014 gjorde, at Gastro tildelte stedet Børsens Smagspris og The Natural and Organic Awards 2014.

Alt er håndlavet
Hjem i hele Danmark og flypassagerer i hele verden får lækkerierne fra Halkær Ådal at smage. Hver uge sendes mange Halkær kasser med posten til danske hjem. Retter som er bestilt gennem deres hjemmeside halkaeraadal.dk eller tlf. 51 91 46 42 og som indeholder 7 middagsretter i bakker, der er klar til at sætte i ovnen eller mikrobølgeovnen. Velsmagende retter som hele vejen igennem er lavet af udsøgte økologiske råvarer og håndteret med faglig dygtighed. Alt er håndlavet og alle råvarer er udsøgte varer, der er valgt med stor omhu.

Posten leverer mad til hele Danmark
Halkær Ådals økologiske kasser laves med et varieret udvalg af retter, udvalgt af 80 forskellige retter daglig mad. Der kan vælges mellem mad til vegetarer, gluten allergikere eller almindelige kødspisere. Vel tilberedte retter uden tilsætningsstoffer, med et minimum af salt og sukker. En lækkerbisken selv om maden umiddelbart efter tilberedning og pakning fryses ned, sendes frossen med tøris og leveret på ens bopæl over alt i Danmark. Dog undtaget ikke brofaste øer.

Mindst mulig sukker
Ikke blot hovedretterne er lavet med nænsom hånd og af økologiske varer. Alt tilbehør, kager og desserter er hjemmelavet. En undtagelse er isen, som leveres af den økologiske producent Skarø Is. Her bruges birkesaft og sukkertang til at fremme smag og mindske sukker. Et sted som sammen med Rigshospitalet har udviklet specialis til småt spisende.

Frikadeller til hele verden
Økologiske frikadeller i tusindvis bliver i sommerperioden lavet i Halkær Ådals køkken til økologisk fly mad. Det er især charterturister i hele verden, som får lejlighed til at spise lækkerierne, som også er håndlavede.

Stramme procedurer
-Vi elsker vort seriøse arbejde med at lave de optimale middagsretter. Vi går ikke på kompromis med kvalitet, råvarer, økologi, håndarbejdet med retternes frembringelse eller seriøsiteten med at få varerne leveret hos kunderne. Vi arbejder ud fra stramme procedurer, der sikrer vores høje krav til produkterne, siger Edith Agerbo, der sammen med Kate Bryrup, Byrsted, driver Halkær Ådal med køkken på Plejehjemmet Bøgely, Løgstør.

DSC 9231 250x173 S Der er fuld gang i madproduktionen, når Halkær Ådal Økologi tager fat på at lave dagens ret.

DSC 9134 250x375 S Medindehaver Kate Bryrup ses her i gang med at veje dagens Limousine gryde op og pakke den, så den er klar til at blive frosset ned og sendt med posten.

DSC 9251 250x170 S Ejer parret Kate Bryrup, Byrsted, og Edith Agerbo, Hjeds, ser det som en stor udfordring at lave smagfuld mad.

DSC 9165 250x375 S Kristian Randrup, Aars, er her i gang med at veje limousine gryde og kartoffelmos op for herefter at emballere det i folie. Herefter ryger det direkte i fryseren og derefter med posten.